maanantai 16. kesäkuuta 2014

Suunnistuskärpäsen puraisu. Johan tätä on odotettukin! HAASTE!

Viimeksi vuonna 2009 otin osaa perinteiseen Jukolan viestiin Mikkelissä naisten viestissä eli Venloissa Kalskeen väreissä. Tänä vuonna viisi vuotta edellisestä koitoksesta löysin itseni jälleen ankkuroimassa eli lopettamassa Kalskeen Venlojen nelosjoukkueessa.


Kopterikameran kuvaa Kuopio Jukolasta 2014

Venlojen viesti oli tämän vuoden 2014 viides suunnistuskertani. Näistäkin kaksi tuli mentyä asiakkaan kanssa ja yksi oli maakuntaviesti eli hyvin vähällä treenillä mentiin. Olin muutaman edeltävän kuukauden aikana lisäillyt harjoituksiini kerran viikkoon joko juoksulenkkiä, loikkia tai mäkivetoja vähän oman fiiliksen mukaan.

Uudet kengät, kompassi ja emit ennen suoritusta.

Suoritukseeni viestissä olenkin oikein tyytyväinen, mitä nyt kolmatta rastia tuli noin minuutin verran pyörähdeltyä oikein useamman naisen kanssa porukalla. Rastit löytyivät hyvin ja juoksu kulki. Pari edeltävää päivää tuli otettua rennosti ja hieman tankkailtua energiavarastoja täyteen ilmeisestikin onnistuneesti, sillä missään vaiheessa ei tullut tunnetta, että ei jaksaisi. Toki tällaisessa massaviestitapahtumassa välillä on mentävä letkassa olevien ehdoilla, kun ohitusmahdollisuudet tiheiköissä tai kallioisessa maastossa ovat tiukassa.

Ja kengät suorituksen jälkeen!

Aikatavoite 1h30min alittui ja lopullinen osuusaikani oli 1:24:43. Tavoitteenani oli myös nostaa yli 100 sijoitusta viimeisellä osuudella joukkueemme sijoitusta ja onnistuinkin nostamaan 149 pykälää eli tavoite ylittyi 49:llä. Miksipä en siis olisi tyytyväinen ja syystäkin.

Sainkin idean ja heitän haasteen Sinulle tuttavani, asiakkaani, kannustajani tai lukijani. Osallistu kanssani vuoden 2015 Venlojen viestiin joukkueessa Team AL-Fitness. Venlojen viestin joukkueessa on 4 osuutta eli lisäkseni tarvitsisin kolme muuta juoksijaa. 

Mikäli innokkaita osallistujia olisi useampia, kootaan useampi joukkue. Myös miesten joukkue Jukolan viestiin onnistuu koota - osallistujia tarvitsee silloin 7.

Venlat lähdössä. www.uusirovaniemi.fi
Vuosihan olisi aikaa treenailla, sillä Venlojen ja Jukolan viesti juostaan seuraavan kerran Turussa 13.6.2015. Maksan joukkueen/joukkueiden osallistumismaksun, mutta kyyditykset ja mahdolliset majoitusmaksut yms. kulut hoidetaan yhdessä. 

Mikäli olet valmis ottamaan haasteen vastaan, laita viestiä anni@al-fitness.fi, kommentoi tähän blogipostaukseen tai ota yhteyttä esimerkiksi Facebookin kautta.


2 kommenttia:

  1. Minkälaisia kustannuksia tulee jos täysin suunnistustaidotonta koulitaan sen verran, että ei eksy ensimmäisen sadan metrin aikana?

    VastaaPoista
  2. Personal training -pakettiin voidaan sisällyttää suunnistusopetusta. Paketin hinta taas määräytyy sen mukaan, mitä siihen sisällytetään. :)

    Nyt myös Kangasniemen Kalske järjestää suunnistuskoulua kaiken ikäisille torstaisin ja harjoitusrasteja tiistaisin heinäkuun loppuun asti. Laita sähköpostia ja katsotaan, mitä asian eteen voidaan tehdä!

    Aikaa on hyvin suunnistuksen opetteluun! Lisäksi tuolla viestissä on niin monta osallistujaa, että siellä itseasiassa oppii hyvin suunnistamaan. Edellytyksenä toki, että sen verran ymmärtää, miten päin karttaa pitää pitää ja valitsee oikean letkan (ainakin aloitusosuudella)! :)

    VastaaPoista