tiistai 5. elokuuta 2014

Helppo ja terveellisempi välipala


Yksi lemppari-iltapaloistani tai pikaiseen valmistuvista välipaloistani tulee tässä:




Maitorahkaa
Tuoreananasta lohkoina tai 1prk ananasta mehussa
Reilu kourallinen mustikoita tai muita marjoja
Pieni kourallinen pähkinöitä/ manteleita

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Yleensä kaapistamme löytyy rasvatonta maitorahkaa, mutta toisinaan teen kerralla kahden hengen annoksen siten, että annoksessa on 1prk rasvatonta ja joko 1prk hieman tuhdimpaa maitorahkaa tai turkkilaista/ kreikkalaista jogurttia. Itse tykkään eniten rasvattoman rahkan mausta ja yleensä ostan joko Rainbow:n tai X-tra:n rahkaa. Niissä on omasta mielestäni hinta-laatu -suhde kohdillaan. Mikä on sinun suosikkirahkasi?


Mysleistä olen tykästynyt itse erityisesti tähän paikallisen Vavesaarentilan mustikkamysliin. Mustikkamyslissä on makua ja lisäksi sillä on luomusertifikaatti. Kaupan mysleistä suosittelen valitsemaan perinteiset myslit muromyslien sijaan, sillä muromysleissä on runsaasti ylimääräisiä kaloreita. Entäpä mikä on sinun suosikkimyslisi?


Tämä on itselleni monesti myös "sesallittuherkkuhetki" jopa useamman kerran viikossa. Koska paljon urheilevalla kulutukset ovat päivä-/ ja viikkotasolla kovat, on mielestäni parempi "herkutella" tällä tavoin kuin esimerkiksi syömällä sokerilla ja lisäaineilla kyllästettyjä valmiiksi maustettuja rahkoja. Mikä on sinun terveellisempi herkkusi?

2 kommenttia:

  1. Oivoi, mä rakastan muromysliä, mutta koska siinä on niin sikana sokeria, joudun jättämään kauppaan. Toinen herkku olisi suklaamysli. Mutta en syö. Ei pysty :D.

    Rahkasta olen todennut, että parasta on x-tra. Halpaa ja hyvää. Harmillista vain, ettei 500gramman purkissa ole oikeasti 500grammaa vaan vähemmän.

    :)

    VastaaPoista
  2. Muromysli todellakin on huonompi vaihtoehto sisältämänsä runsaan sokerin vuoksi ja yleensä "käristetty" heikkolaatuisessa rasvassa. :) Itsekin voi tehdä mysliä ja rapeaa siitä saa esim. paistamalla uunissa hunajan kanssa!

    Rahkassa ei ole grammalleen niin justiinsa. Itse en ole juurikaan rahkapurkkeja punninnut, joten tuo olikin uusi tieto toisaalta itsellekin. :)

    VastaaPoista