perjantai 30. tammikuuta 2015

Kuinka selviytyä erosta hyväkuntoisena?

Blogissa on ollut hiljaiseloa henkilökohtaisen elämäni kiireiden vuoksi. Olen eronnut jo kesällä 2014, mutta kaikki muut järjestelyt ovat vieneet ylimääräiset energiat ja vapaa-ajan. Nyt alkaa olla tilanne, että paletti on viimein kasassa ja siksipä teille kuulumisia päivitänkin.

Kuinka sitten selviytyä vuosia kestäneen parisuhteen jälkeen erosta terveempänä ja hyväkuntoisena? No tietenkin palkkaamalla itselleen tueksi henkilökohtaisen valmentajan, joka pitää huolen, että liikuntamääräsi pysyvät järkevissä rajoissa ja muistat levätä riittävästi tarpeisiisi ja treeneihisi nähden. Valmentaja myös varmistelee riittävän syömisen sekä unensaannin määrän.

Tampereen SM-karsinta 2013 bodyfitness +168cm 4.sija

Kisattuani vuonna 2013 body fitnessissä, aloin kiinnostua jostain itselleni uudenlaisesta treenityylistä. Talvella 2013-2014 aloitin ensin erään paikkakuntalaisen entisen painonnostajan opastamana harjoitella nostojen tekniikkaa. Tuusailin sitten talven ajan itsekseni satunnaisesti nostellen ja päästen kohtalaisiin tuloksiin lähinnä työnnössä. 


Kesällä 2014 päätin kuitenkin, että nyt haluan panostaa itseeni ja hankin valmennusta omaan treenaamiseeni. Otin yhteyttä Optimal Performanceen ja päädyin Heikki Marinin valmennukseen. Heikki sai minut puhelimitse vakuuttuneeksi ammattitaidostaan ja tavattuani hänet kasvotusten, tuo kuva vahvistui entisestään. Tavoitteeksi asetimme lähinnä treenien muutoksen painonnostotyylisiin treeneihin, mutta itselleni tärkeintä oli saada pitää treenit monipuolisena. Loikat, mäkivedot sekä juoksulenkit ovat siis olleet yhtälailla ohjelmassa nyt kesästä asti. 


Syyskuussa 2014 erehdyin Jyväskylään Jaguarsien järjestämille naisten jenkkifutiksen kokeilupäiville ja sillä tiellä ollaan. Koska nautin suunnattomasti uusista elämyksistä liikunnan parissa, hurahdin lajiin ensi kokeilulta ja nyt on omat kamppeetkin jo hommattu. Tulevaa kesää ja pelikautta odotellessa. Perhosia lentelee vatsassa, kun jännitän, pääsenköhän jo ensimmäisellä pelikaudella peleihin mukaan. Ainakin näin on jo vahvasti lupailtu...

Syksyllä 2014 jenkkifutiksen kokeilupäivillä Hipposhallissa Jyväskylässä
Jenkkifutiksen aloittamisen jälkeen Heikin kanssa valmennus on muuttunut lähinnä etävalmennukseksi. Ehdimme itseasiassa treenata yhdessä oikeastaan vain kaksi kertaa ja kolmannella tapaamisella teimme minulle BioSignature-mittauksen ravintovalmennuksen tueksi. Lisää tietoa BioSignaturesta löydät täältä. Pidämme Heikin kanssa yhteyttä noin kerran kuukaudessa puhelinpalaverin merkeissä ja keskustelut pyörivät lähinnä palautumisen, unen, levon ja riittävän sekä laadukkaan ruokavalion ympärillä. 


Itselläni suurin kompastuskivi erityisesti eron jälkeen oli juurikin tuo pysähtyminen - lepääminen. Koska onhan tuo treenaaminen vaan niin mukavaa ja olen oppinut käsittelemään niin positiiviset kuin negatiivisetkin asiat urheilun kautta. Ratkaisu itselläni pirun huutaessa toisella olkapäällä juoksemaan niin perkeleesti ja enkelin toisella lepäämään oli se, että palkkasin Heikin ratkomaan näiden otusten keskinäiset välien selvittelyt. Oli itseasiassa helpottavaa myöntää itselleen, että ihminen se olen vain minäkin ja apua vailla. Voin lämpimästi suositella Optimal Performancen valmennusta muillekin. Kiitos Heikki ja tiimi jo tähän astisesta matkasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti