lauantai 18. tammikuuta 2014

Ei ne kilot ja ainainen painonpudotus vaan elämäntapojen muutos ja hyvä olo


Tutustuin Anniin, kun molemmat työskentelimme R-kioskilla. Anni oli muuten silloin paljon isompi!. (Jep, painoin tuolloin noin 15kg enemmän kuin nyt ja tuo oli sitä aikaa, kun liikunta oli todella vähäistä. Tästä syystä olinkin 6 vaatekokoa suurempi kuin nyt. -Anni)

Työ oli kiireistä ja taukoja ei pystynyt kunnolla pitämään, joten karkkeja + muuta höttöstä oli niin helppo kiireessä syödä. Minä ainakin söin ihan surutta niitä ja luulenpa että Annillekin maistui silloin ne. (Kyllä muuten maistui tai yksi "helppo" eväs olivat erilaiset ateriankorvikkeet, joita nykyään kammoksun. -Anni) 

Työpaikka vaihtui ja ensimmäinen askel kohti muutosta


Reilu 9 v meni kioskilla ja kiloja tuli aika lailla kerättyä. Liikkuminenkin oli vain koirien kanssa lenkkeilyä ja kun painoakin oli reilusti niin olihan se sellaista taapertamista. :) Pääsin S-marketiin töihin vuonna 2009 ja syöminen jatkui vieläkin miten sattuu, vaikka tauot saikin viettää ihan rauhassa.Syksyllä 2010 päätin että nyt on jotain tehtävä oloni korjaamiseksi. Jätin ensin karkit pois - niillä kun korvasin jopa ateriat - ja olohan oli sen mukainen eli turvonnut ja väsynyt. Ensin oli tarkoitus kokeilla et pystynkö olemaan ilman karkkeja 2 viikkoa. No nyt olen ollut jo 3 v ilman niitä! Kilojakin lähti jonkun verran pois, mutta en todellakaan osannut vielä syödä järkevästi. 


Keväällä 2010 huomasin ilmoituksen Annin ohjaaamasta kahvakuulailusta ja mietin kyllä aika kauan, että kehtaanko mennä sinne lösähtäneen kroppani kanssa. Onneksi menin. Kuulailu on vienyt täysin minut mukanani ja meitä on todella mahtava porukka sitä harrastamassa. (Eihän seuran kuulailu tai Puulan kunto ja kamppailu ry ylipäätään olisi mitään ilman meiän Kaijaa. :) -Anni)

Kuinka päädyin Annin personal training -asiakkaaksi?

Vaikka kiloja lähtikin pois niin syöminen oli todellakin vielä ihan mitä sattuu ja millon sattuu! Jossain vaiheessa päätin että haluan järkevöittää syömisiäni ja ehkä vähän kiinteyttää kroppaani. Anniin oli helppo ottaa yhteyttä, koska tunsimme jo toisemme. Tarkoitukseni oli juosta syksyllä 2012 puolimaraton ja Anni laati minulle ruokavalion+ harjoitusohjelman. Sairastumisen vuoksi juoksu jäi kuitenkin vielä tuolloin juoksematta.Annin pt-asiakkaana en ole säännöllisesti ollut vaan 4-6 kk:n jaksoissa ja sitten on ollut tauko. Jossain vaiheessa murehdin painoani ihan älyttömästi ja ramppasin vaa'alla montakin kertaa päivässä! Tuntui, että ajattelen aina vaan painoani. Nyt olen siitä onneksi päässyt eroon, kiitos Annin. :) (Ei tarvinnut sentään käydä takavarikoimassa vaakaa, että tämä tapa jäi. ;) -Anni)

Annin pt-asiakkaana olen hurahtanut täysin liikuntaan; käyn kahvakuulailemassa, loikkatreeneissä, kuntosalilla, crosstrainingissä ja keskivartalotreeneissä vaihdellen aina siten, miten työvuoroni sallivat. Kesällä pyöräilin paljon ja pitkiä matkoja, 155 kilsaa oli pisin matka. Kävelen myös paljon. 

Niin ja Annin pt-rääkeistä nautin täysin! Syön tavallista kotiruokaa ja säännöllisesti. Aamut aloitan kaurapuurolla, marjoilla + rahkalla. Herkuttelenkin välillä ja nykyisin hyvällä omallatunnolla! Ja mikä parasta olen pystynyt lopettamaan makeutusaineen käytön, siitäkin on kiittäminen Annin "tehoiskua". (Monesti voi käydä niin, että kun valkoinen sokeri jätetään pois - korvataan se esimerkiksi kahvissa keinotekoisella makeutusaineella. Mielestäni tämä ei ole yhtään sen parempi vaihtoehto kuin valkoinen sokerikaan. Kaijan kanssa on opeteltu etsimään makeutta "luonnosta" enkä nyt puhu steviasta. -Anni)


Miten elämäni on muuttunut Annin pt-asiakkuden myötä?

Kolesterolilääkitys on ollut minulla jo monta vuotta ja nyt viime keväänä ensimmäisen kerran arvot olivat todella hyvät. Säännöllinen, terveellinen ruokailu yhdessä liikunnan kanssa ovat auttaneet siihen. (Tämän tavoitteen täyttyminen on ollut yksi tärkeimmistämme. -Anni)

Paljon, paljon. :) Minä, 50v nainen, nautin kaikenlaisesta liikunnasta täysin, enää en murehdi painostani ja nautin yleensäkin elämästä. <3 Niin ja onhan niitä senttejäkin lähtenyt. ;)

- Kaija (Kiitos tarinastasi ystäväiseni! -Anni)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti