keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Body-lehden kilpailijaesittely

Kilpailijaesittelyssä Anni Laitinen - body fitness


Nimeni on Anni Laitinen. Olen 27-vuotias (yli)energinen ja elämäniloinen nainen Kangasniemeltä. Tänä vuonna tähtäimessäni ovat elämäni ensimmäiset body fitness –kisat ja Jyväskylän karsinta 10. elokuuta. Työskentelen täysipäiväisesti personal trainerinä Kangasniemellä omassa yrityksessäni nimeltä AL-Fitness sekä toimin puheenjohtajana ja ohjaan kahvakuulaa kamppailuseurassamme Puulan kunto ja kamppailu ry:ssä. Aiemmalta koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja jo ammattikorkeakouluaikoina eräs opiskelutoverini kertoi harrastavansa body fitnessiä, teki minulle tällöin ensimmäisen räätälöidyn kuntosaliohjelman ja kehotti ostamaan Body-lehden, mikäli kuntosaliharjoittelu alkaa kiinnostaa enemmänkin.

Kilpaurheilutaustani on aiemmin ollut enemmän kestävyyslajipainotteinen, sillä kilpailukokemusta on 10 vuotta kansallisella ja SM-tasolla suunnistuksesta sekä jonkin verran hiihdosta. Myös joukkueurheilua on tullut kokeiltua jalkapallon merkeissä. Jo yläasteiässä suunnistus- ja jalkapalloaikoina kuvioihin astui oheistreeninä kuntosaliharjoittelu. Erilaisia urheilulajeja olen ehtinyt kokeilla aina ratsastuksesta kamppailulajeihin, mutta viimeiset 4 vuotta ovat omat treenini pääsääntöisesti koostuneet kuntosali- ja kahvakuulaharjoittelusta – suorastaan palo on syttynyt näihin. Eniten minua kiehtoo juuri vapailla painoilla sekä oman kehon painolla tehtävä harjoittelu. Täällä Kangasniemellä treeniolosuhteet ovat toisinaan karut kuntosalin ollessa varattu ja treenejä tehdään pienemmällä vapaiden painojen salilla.

Aloin kiinnostua body fitnessissä kilpailemisesta enemmän, kun vuonna 2011 personal trainer –koulutusputkessa tutustuin nykyiseen valmentajaani tiimimme Team Fullmetalin perustajaan ja päävalmentajaan, Heidi Edelmanniin. Eniten minua alkoi kiehtoa lajin vaativuus, kurinalaisuus sekä omien psyykkisten että fyysisten rajojen testaaminen. Pian kädessäni olivatkin enemmän ruokaa sisältävät ruokavalio-ohjeet jo kisanneelta Heidiltä ja aloitimme samoihin aikoihin myös tavoitteellisen kuntosalitreenin. Yhteistyötä meillä on takana syksyllä noin 2 vuotta ja päätös kisaamisesta body fitnessissä kirkastui tämän vuoden vaihteessa. Valmentajani mukaan dieettini on edennyt hyvin aikataulussa ja ruokailu- ja treenirytmi on ollut helppoa pitää yllä, koska suunnittelen itse työpäivieni aikataulut.

Treenit suoritan yleensä aamupäivisin, jotta illasta jää enemmän aikaa perheelleni ja seuraavan päivän eväiden valmistamiseen. Aamulenkit on välillä heitettävä ennen puoli kuutta, jotta mieheni ennättää töihin kuuteen. Pojan hoitopaikalle haluan antaa kiitosta siitä, että useimpina aamuina olemme saaneet nukkua hieman pidempää ja lenkit on heitetty vasta pojan mentyä hoitoon siten, että klo 8 on lenkin jälkeen puurokattilani tulilla.

Olen saanut valtavan paljon tukea ja kannustusta paikallisilta yrityksiltä ja yhteistyökumppaneiltani. Lisäksi personal trainer -asiakkaani auttavat jaksamaan ja tuloskeskeinen työ pitää motivaation korkealla. Erityisesti haluan kiittää miestäni Pierreä ja 2,5-vuotiasta pojanviikariani Eemiä, joita ilman olisin vain tyhjä taulu keskellä kuntosali- ja dieettivaltamerta. He, muu perheeni, ystäväni ja asiakkaani ovat liimanneet jalkani tukevasti maahan ja ohjaavat ajatukseni välillä toisaalle omasta projektistani. Valmentajallani on myös taipumus pudottaa maanpinnalle tarpeen niin vaatiessa. Kiitos siitä ja täydellä sydämellä valmentamisesta Heidille sekä kaikesta jo tähän asti saamastani tuesta.

Suuri kiitos kisaprojektini mahdollistamisesta  - tässä kiireisessä yrittäjän ja perheenäidin elämän yhdistämisessä- kuuluu paikallisille yrityksille ja yhteistyökumppaneilleni:
- kauneudestani huolehtiville Kauneus- ja kynsistudio Joannalle, Kauneus- ja hiuspalvelut Adelialle sekä Beckerintien hampaalle;
- valmennukseen sponsorointiavusta kiitos Pelhane Oy, Mikt Oy, Elcard Wireless Systems Oy, Metsäkeskus – Metsäpalvelut, Vavesaaren tila Oy, Paitapaino RaPeMa;
- kropan huoltotöissä ovat kisamatkani ajan avustaneet Kangasniemen Fysica Ay sekä koulutettu hieroja Terja Ollikainen;
- maailman parhaat aamulenkki- ja treenikengät tarjosi Mixathlon sekä hilpeää treeni- ja aamulenkkiseuraa Puulan kunto ja kamppailu ry;
- ulkona otetuista treenikuvista erityiskiitokset Jukka Rastas!
- voit seurata personal trainerin työtäni, jonkin verran kilpailumatkaani ja elämääni muutenkin Facebookissa yritykseni sivustolla:https://www.facebook.com/pages/AL-Fitness/298349160192862

Täsä mä ny olen!

Juttu löytyy siis myös täältä: http://www.bodylehti.fi/?cid=6588

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti