lauantai 2. elokuuta 2014

Levon ja hyvien yöunien merkityksestä palautumisessa - apuna Earthing-maadoitustuotteet

(Uusintapostaus vanhasta blogistani kesältä 2013)

Olen erityisesti nyt kesäaikaan kiinnittänyt huomiota asiakkaideni (sekä ympärilläni olevien ihmisten) palautumiseen ja stressin lievityskeinoihin. Mikä lienee syynä - vaiko tämä oman koitoksen loppurutistuksen startti? Palautuminen kuitenkin sekä työstä, raskaasta arjesta, treeneistä, pitkistä automatkoista - ihan mistä vain kroppaa enemmän fyysisesti kuormittavasta, on erityisen tärkeää, jotta oman terveyden ja psyykkisfyysissosiaalisen (sanahirviön) kunnon kanssa ei tulisi ongelmia - loppuunpalamisen oravanpyörää tai ylikuntoa. Monesti, kun puhuu esimerkiksi asiakkaan kanssa palautumisesta, tulee ensimmäisenä vastaukseksi: "Niin joo käytän mä sitä palautusjuomaa" tai kysytään, että: "Pitäisköhän mun sit alkaa käyttää sitä palautusjuomaa?"

Pidä kolmio mielessä! Lähde: www.tervekoululainen.fi

Monesti personal trainerina joudun toimimaan erityisesti painonpudotusasiakkaillani käsijarruna heti alussa. No onhan se totta, että rahoilleen tulee saada vastinetta, kun personal trainerin palkkaa. Kaikki pitää saada tänne heti nyt ja laihtua vähintään se -10kg ensimmäisen kuukauden aikana, koska onhan tästä nyt jumankauta maksettu (silläkin uhalla, että oma terveys pettää sekä henkinen että fyysinen ja voi seurata sairastumisia ja loukkaantumisia). Jälleen olen saanut joitakin asiakkaistani muistutella levon, lepopäivien ja riittävän unensaannin merkityksestä. Usein jopa tässä on ollut se suurin syy; miksei paino putoa, lihasmassa kasva, treenit ei kulje, työt v****taa normaalia enemmän, lapset on hankalampia kuin koskaan ennen ja onhan se nyt kumma, kun puolisokin vain soittaa suutaan eikä huomaa mun kadonnutta persaustani tai orastavaa hernepussia käsivarressani!Sain yrittäjäkamultani TiedonPortaiden Erja Pauninsalolta aivan kisadieettini alkuvaiheissa kokeiluun EARTHING-maadoituspussin. Olin jo aiemmin käyttänyt parivuoteessamme jalkopäädyssä tuota poikkarilakanaa ja sekä itselläni että miehelläni unenlaatu selkeästi parani. Ensimmäiset 2-3 yötä näin sellaisella pikakelauksella unia, että aivan kuin en olisi unia nähnyt vuoteen ja nyt joku halusi näyttää kaikki kieroutuneimmatkin alitajuntani syöverit minulle. Sen jälkeen pitkän aikaa hyvin katkonainen uneni alkoi olla syvää ja nukuinkin pitkästä aikaa yhtäjaksoista unta läpi yön. Toki katkonaisiin uniin syynä oli osittain tuossa vaiheessa, talvella 2012, ollut myös pieni poikani, jonka unirytmit olivat vielä mitä olivat ja yöllä heräiltiin ties mistä syystä. Lisäksi yrityksen nopea ja räjähdysmäinen startti toi omat haasteensa myös yöunen laatuun, koska stressitasot nousivat - ah niin rentouttavalta äitiyslomalta suoraan Kangasniemellä tunnetuksi pienyrittäjäksi puolessa vuodessa. :D Huh!

Earthing -maadoituspussilakana. Lähde: www.tiedonportaat.fi/maadoittuminen.html

Tuo maadoituspussi oli kyllä uskomattoman hyvä hankinta, kiitos sponsoroinnista ja ohittamattomasta tarjouksesta Erjalle. <3 Maadoituspussi on ollut aivan huikea myös näin kesällä, koska itse pussi on lakanamaisen ohut, joten voit nukkua pelkässä pussissa kesäyöt. Talvella ja viileämmällä kelillä pussukka lämmittää mukavasti. Voi sitä hien määrää tosin kovan treenin jälkeisenä yönä. :D Mutta onneksi pussi on helppo pestä koneessa. 

Vaikka esimerkiksi tällaisella kisadieetillä ruuan vähetessä ja treenin kovetessa stressitasot pysyvät korkealla ja vaarana on että kuppi kellahtaa ylikunnon puolelle, olen tuon maadoituspussin avulla saanut nukuttua joka yö vähintään 5-6h yhtäjaksoista unta. En ole koskaan tosin ollut mikään maratonnukkuja. Roope Ankkakin sen tietää - aika on rahaa. Early Bird etc. Eli minulle on aina riittänyt koko yönä n.8h yöunet maksimissaan. Silti olen virkeä koko seuraavan päivän, jaksan harrastaa, pääkoppa toimii ilman sen suurempia jumituksia ja jaksan hymyillä. :D Tottakai pääsääntöisesti pyrin nukkumaankin tuon 8h yössään. Mutta jos jostain syystä nyt dieetin aikana unet jäävät vähäisemmiksi (esim. lapsen korvatulehdukset vaikeuttaneet öitä, poikkeuksellisen raskaat päivät jne...) pyrin aina päiväsaikaan istumaan enemmän, nollaamaan pääkopan tai töitten jälkeen heittäydyn takapihan aurinkotuoliin pitkäkseni.

Tänään sain Erjalta kokeiluun upeat uudet Groundals -sandaalit. Ja tietenkin kullan värisenä niin sopivat sitten kivasti tiimipukumme kanssa yksiin kisapaikalla. ;) Taisin rakastua! <3


Groundals-sandaalit on ihan ehdottomat lempparit!

Earthing-maadoitustuotteet ovat erinomaisia apukeinoja palautumiseen ja levollisiin yöuniin. Suosittelen niitä niin elämäntapaliikkujille kuin tavoitteellisesti treenaaville ja urheilijoille.

Maadoittumisen on todettu vaikuttavan mm. seuraavasti:

 • Poistaa elimistöstä tulehdusta aiheuttavia tekijöitä; parantaa tai helpottaa monia tulehdussairauksien oireita
 • Vähentää tai poistaa kroonista kipua
 • Parantaa unta suurimmalla osalla ihmisistä
 • Lisää energisyyttä
 • Alentaa stressiä ja edistää kehon rentoutumista rauhoittamalla keskushermostoa ja stressihormoneja
 • Normalisoi kehon biologiset rytmit
 • Ohentaa verta ja parantaa veren virtaamista sekä verenpainetta
 • Helpottaa lihasjännitystä ja päänsärkyjä
 • Vähentää kuukautiskierrosta ja hormoneista johtuvia oireita
 • Nopeuttaa dramaattisesti haavojen paranemista; auttaa ehkäisemään makuuhaavoja
 • Vähentää tai poistaa aikaerorasitusta
 • Suojelee kehoa mahdollisesti terveydelle haitallisilta sähkömagneettisilta kentiltä
 • Nopeuttaa toipumista rasittavista urheilusuorituksista

Lue lisää Erjan nettisivuilta maadoittumisesta, Earthing-tuotteista sekä hopeatuotteista. Voit myös tilata nettikaupan kautta tuotteita! TiedonPortaat on myös Facebookissa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti