keskiviikko 20. elokuuta 2014

Sushia lempparitäytteillä

Paikallisessa S-Marketissamme sattuivat olemaan tarjouksessa sushitarvikkeet, jotka extempore-ostoksina lähtivät kaikkien alelihojen kanssa herttaiseen vedettävään ostoskoriini. Olen löytänyt sushin oikeastaan vasta viimeisen puolen vuoden aikana kunnolla makumaailmaani. Erityisesti merileväversiot ovat suosikkejani jo erityisesti levän tarjoamien loistavien ravintoarvojen vuoksi. Tällä kertaa siis kotitekoiset sushini oli täytetty kylmäsavulohella ja avokadolla sekä itsemaustetulla riisillä.


Kuinka valmistin sushin:

1. Huuhtelin noin puoli pakettia riisiä lävikössä, jonka jälkeen kippasin riisit kattilaan ja hujautin päälle ohjeen mukaisesti vettä. Kiehautin ja keittelin miedolla lämmöllä kannen alla n. 10min ja annoin vetäytyä vielä lisäksi n. 20min.


2. Siirsin kattilan hellalta sivuun, jotta riisit pääsivät vielä vetäytymään ja jäähtymään. Sekoittelin tällä aikaa mausteseoksen riisiviinietikasta, palmusokerista ja hienosta merisuolasta. Sitten vain jäähtyneen riisin kanssa sekaisin.3. Asetin "bambumatolleni" (okei oikeesti toi on vaan tabletti) merileväliuskan ja painelin kostutetuilla kätösillä riisin valtaosalle mattoa. Tämän jälkeen puoliväliin hieman tilaa eli ura, johon levitettiin sitten täytteet.

4. Täytteenä tällä kertaa "hieman" wasabia, kylmäsavulohta ja avokadoa.5. Sitten vain maton avulla koko komeus rullalle.
6. Leikkasin kostutetun veitsen kera rullasta etusormen paksuisia paloja ja asettelin muka odottamaan tarjolle (katosivat kyllä saman tien parempiin suihin).


Ihmettelin vallan tehdessä, miksen aiemmin ole valmistanut sushia itse. Olihan tuo varsin helppoa ja hauskaa sekä erityisesti edullista, kun tuotteet olivat alennuksessa. 

Kangasniemellä erinomaisen hyvää sushia valmistaa myös Lounas & Leipä ja joka kuun viimeinen perjantai (eli esim. ensi viikolla 29.8.) on sushipäivä, jolloin Aili valmistaa isomman annoksen sushia myyntiin. 

Käypä ostamassa, varaamassa tai tilaamassa omasi Aililta tai kokeilepa tällä ohjeella! Mielestäni ainoat asiat, jotka sushin valmistuksessa voivat mennä pieleen, on joko se, että riisi jää raa'aksi tai wasabia tulee liikaa...

4 kommenttia:

 1. Näyttää Ihanan syötävältä ..slurps ;) Ja mainio kokki olit myös :) kaikki Oppia ottamaan ;) AILI vapise... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja kannustuksesta! :D Aililta käyn silti edelleen hakemassa sushit, kun niitä on tarjolla. :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttävät :) ja varmasti olivat hyviä myös. Mun rullat ei aikoinaan olleet yhtä hienoja, mutta hyvin menivät alas, kun laittoi wasabia. Sitä täytyy olla reilusti :D :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Itsekin tykkään tulisesta ja wasabi toimii kyllä hyvin. :)

   Poista